Diyana Kaseharom
Hanya perempuan biasa

was posted at 01:58 0 COMMENTS

Kalau kau tahu apa ada dalam jiwa aku , bila mana aku perlu bahu untuk tumpang menyandar , masa tu tak ada yang sudi menghulur , masa aku nak sangat rasa dihargai , tapi semua cuma buat tak peduli . aku tercari-cari segenap sudut mana tahu kalau-kalau ada lagi tempat boleh aku menumpang teduh sampai aku lupa sebenarnya aku tak perlu semua tu . aku cuma perlukan sejadah untuk aku bersujud , untuk aku merintih dan mengadu pada Dia yang kat atas sana.

Sampai saat aku dah betul-betul kuat , aku cuma harap yang semuanya akan baik-baik saja . masa ni kalau kau nak tahu aku tak harap pun orang-orang yang aku harapkan ada saat aku jatuh dulu muncul lagi dalam kehidupan aku sebab pada aku sampai bila aku nak hidup dalam kenangan . kalau masa ini layanan aku kaku tak sama macam dulu aku harap engkau tahu yang aku dah pun berlalu dari masa itu . aku macam dah tak ada hati nak layan macam dulu . mungkin sebab masa dan waktu dah banyak ubah aku .

Aku tak marah bila kau cari aku bila kau perlu teman mengadu , perlu teman berbicara sedang dulu waktu aku begitu kau tiada . Jujur aku tak marah bahkan tak punya apa rasa cuma satu , tolong hargai aku , perasaan aku sebab aku pun manusia biasa sama macam kau .


POWERED BY DYANA KASEHAROM